Smykkepleje

Gode råd til pleje af smykker​

​Vi håber, du vil gøre en ekstra indsats for at passe godt på dit smykke

God smykkepleje vil bidrage til at opretholde smykkets oprindelige glans og elegance og kan forhindre fremtidig reparation og restaurering. Dit smykke slides ved almindeligt brug og du skal være opmærksom på, at slitage og skader opstået som følge af forkert brug/mishandling ikke er omfattet af reklamationsretten.

Smykker æres med omtanke

Vi anbefaler, at du ifører dig dine smykker om morgenen og tager dem af om aftenen før sengetid. Fysisk krævende udfoldelser kan slide unødigt på et smykke, og vi anbefaler derfor, at du altid tager smykkerne af inden hus- og havearbejde, madlavning, svømning, badning samt sportsaktiviteter. Undgå parfumer, cremer og lignende på dine smykker.

For at undgå slag og mærker i håndforarbejdede overflader bør smykkerne bæres med omtanke. De bør ikke komme i direkte kontakt med hårde eller ru genstande, som kan forsage skade på metallet. Man skal være opmærksom på, at det kan give ridser når man kommer i direkte kontakt med for eksempel andre smykker, dørhåndtag, gelænder, haveredskaber, værktøj eller krukker af stentøj og ler.​

Opbevaring af smykker

Opbevar dine smykker et sikkert sted, fx i den originale smykkeæske/pose, der fulgte med købet eller i en rejseclutch. Læg ikke tunge genstande oven på smykkerne eller ved siden af dem, da dette kan forårsage skader på dine smykker eller vride dem ud af form. Collier og kæder bør lukkes og lægges fladt, hænges eller vikles om et blødt element for at sikre, at de ikke filtrer sammen og er klar til brug.

Udsatte smykker

Smykker med brillanter, ædelsten eller perler bør efterses en gang om året, alt afhængig af hvor hyppigt smykkerne er i brug. Det kan være svært at se med det blotte øje, men smykkerne kan have været udsat for slag eller slitage, der kan udgøre en risiko for løse eller tabte sten eller perler.

Vær opmærksom på, at ringe er mere udsatte end andre smykker. Hænderne er i nærkontakt med mange hårde genstande løbet af en dag, og derfor vil den del af ringen, som vender ind mod håndfladen, være mere udsat for slitage end resten af ringen.​​​

Guld

Vi anbefaler, at du jævnligt renser guldsmykker uden ædelsten med smykkeplejemiddel uden slibemiddel. Smykket bliver på den måde nænsomt renset uden risiko for skade. Men guldsmykker slides med tiden. 8 karat smykker er mest udsatte for forandring, blandt andet farveforandring. Dine guldsmykker bør derfor med jævne mellemrum pudses op af din guldsmed.

Rhodinering – hvid og sort af hvidguld

Rhodinering er en afsluttende overfladebehandling, som får guldet til at fremstå helt hvidt eller helt sort. Alt afhængig af hvor hyppigt et smykke bliver brugt, vil en rhodinering med tiden blive slidt og fremstå mere gullig. Et smykke i hvidguld kan til enhver tid rhodineres på ny, således at smykket igen bliver helt hvidt.

Sølv

Sølv er et blødere metal end guld og er derfor mere modtagelige overfor ridser. Sølvsmykker kan oxidere, altså blive mørke/sorte. Syren fra ens sved og visse typer medicin kan gøre, at dit sølvsmykke hurtigt oxiderer, altså bliver sort. Rengør derfor jævnligt dine smykker og puds dem med en imprægneret pudseklud.

Vi forhandler her hos Nørresundby Guld flere typer pudsemidler til at pudse både guld og sølv. Vi kan også være behjælpelige med, at rense og pudse dine smykker.

Forgyldning, oxydering og rhodinering

Både forgyldning og oxydering er en overfladebehandling, som med tiden slides af. Alle overfladebehandlede smykker skal bruges med omtanke for at bevare glansen.

Perler / perlekæder

Perler er et organisk materiale, der ”suger” til sig! Brug derfor jævnligt en blød klud til at fjerne rester af sved, creme, sæbe eller urenheder. Perler tåler ikke parfume, hårlak mm. Snoren som perlerne er trukket på kan blive mør, så det anbefales at den efterses en gang om året.

Hvordan bør jeg pleje min urkasse og rem?

Metalarmbåndsure bør vaskes forsigtigt i vand. Hvis det er meget beskidt, kan man anvende en tandbørste med lidt opvaskemiddel til at børste snavset væk. Til sidst vaskes sæben af og uret tørres grundigt med en blød klud. Hvis dit ur ikke er vandtæt, bør du være ekstra forsigtig og ikke få vand på urkassen. Urkassen bør rengøres forsigtigt med en fugtig, blød klud og eftertørres.

En stram læderrem mod huden gør, at der ikke kommer nok luft under remmen og i værste fald kan det medføre udslæt på håndleddet. Om sommeren bør læderremmen være løsere for at undgå at den absorberer for meget sved. Bliver remmen våd tørres den nænsomt med en blød klud. Når du tager dit ur af, så husk at det ikke må lægges direkte i en lukket beholder, da det skal dampe af. Undgå direkte sollys da remmen kan miste farven.

Ædelstene

Diamanter skal jævnligt renses for at bevare glansen. Brug smykkerens og følg anvisningen eller bed din guldsmed om at rense dine smykker. Andre sten som opaler, rav, koraller, turkiser og smaragder er meget skrøbelige og skal behandles nænsomt. Undgå stød.​

​OPHØRSUDSALG

30 % rabat på guld

Op til 50 % rabat på sølv

Find perle – og stenkæder til vanvittige gode priser

Vi køber gerne dit gamle guld og sølv.

(husk billede ID)

Åbningstider i december

Lukket mandag og tirsdag

Onsdag, torsdag, fredag 10.00-17.30

Lørdag 10.00-13.00

​Følg med på Facebook

Følg os på facebook i dag, og bliv en del af fællesskabet. Der er over 4800 glade kunder som følger med i vores dag. Bliv opdateret med de nyeste tilbud og kollektioner fra vores leverandører.